Karu of Nord

Mikä Karu?

Karu of Nord on Vaasassa sijaitseva yhden muotoilijan yritys, joka on erikoistunut palvelemaan huonekaluteollisuuden yrityksiä laaja-alaisella osaamisella ja hyvällä toimialan tuntemuksella.

Autan pieniä huonekaluteollisuuden yrityksiä saavuttamaan kestävää kasvua muotoilun, markkinoinnin ja sisällöntuotannon avulla.

Yhden
muotoilijan
yritys

Karu of Nordin takaa löydät minut, muotoilijan ja yksinyrittäjän.

Pidän ideoinnista, asioiden suunnittelusta ja organisoinnista. –  Ja ennen kaikkea siitä, että voin auttaa muita niiden avulla.

Haluan tarjota asiakkailleni yhteistyökumppanuutta, asiantuntijuutta, toisen ihmisen mielipiteen ja muotoilun näkökulman asioihin.

Työssä minua motivoi mahdollisuus auttaa yrityksiä kehittymään pitkäjänteisen yhteistyön avulla, vaikuttamalla laajempiin kokonaisuuksiin, projekteihin ja prosesseihin.

Parhaimmillaan asiakkaat ovat pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, joita autan yritystoiminnassa eteenpäin useilla eri osa-alueilla.

Perustamalla Karu of Nordin, mahdollistin itselleni työn, jota ei ollut olemassa. Näin pienissä yrityksissä tarpeen muotoiluun liittyvälle osaamiselle, jota ei välttämättä osata etsiä tai pyytää.

Ilokseni olen saanutkin toteuttaa asiakkaille monenlaisia töitä ja projekteja, joissa olen päässyt hyödyntämään muotoiluun ja markkinointiin liittyvää osaamistani.

Heidi Risku

Muotoilija ja yrittäjä

Koulutukseltani olen Muotoilija (AMK) ja esineen suunnittelun ja valmistuksen artesaani. Olen valmistunut kalustemuotoilijaksi vuonna 2009.

Ennen Karu of Nordin perustamista, olen työskennellyt muotoilun ja sisustussuunnittelun parissa sekä huonekalu- ja asumisteollisuuteen liittyvissä kehittämishankkeissa. Kokemusta näiltä toimialoilta on kertynyt yhteensä jo 14 vuoden ajalta.

Työn ohella olen täydentänyt osaamistani opiskelemalla strategista muotoilua, palvelumuotoilua ja designmarkkinointia sekä  kirjoittamalla blogia.

Karu of Nord

Mistä yritykseni nimi tulee ja mitä se tarkoittaa?

Rakastan nimien ideointia ja siksi oman yrityksen nimeäminen oli minulle erityisen merkityksellistä.

Tahdoin valita yritykseni nimeen suomenkielisen sanan, joka olisi lyhyt ja selkeä. Ihastuin suomenkieliseen sanaan karu, joka tarkoittaa muun muassa askeettista ja korutonta.

Sana muodostaa ristiriidan yritystoimintani luonteen kanssa, joka tähtää visuaalisesti miellyttävään lopputulokseen. Mutta karu voi olla myös kaunis.

Tila, tuote tai sisustus voi olla askeettisen pelkistetty ja koruton ja silti visuaalisesti miellyttävä. Koin, että pohjoismaisen pelkistetty sisustyyli voi monen silmissä olla tällainen. Sanaa voi myös käyttää kuvailemaan monenlaisia asioita, kuten pohjoista luontoa.

”Kuin pohjoinen luonto, kaunis, mutta karu.”

Karussa oleminen taas tarkoittaa karkuteillä oloa. Voisin suunnitella tiloja, joissa haluaisi mielellään olla karussa. Ehkä karussa oleminen voisi olla ennemminkin mielentila? Rauhallinen paikka, jossa on paossa muun maailman menoa, uppoutuneena mielenkiintoisten työprojektien pariin.

Mutta mikä karu? Nelikirjaiminen sana karu ei yksinään riittänyt, joten se tarvitsi mukaansa muutakin. Kokeneemmilta sain neuvoksi, että yrityksen nimeksi kannattaa valita sellainen, joka ei itsessään rajaa yritystoimintaa. Nimeksi valikoitui Karu of Nord, eli Karu pohjoisen.

Karu of Nord

Tarvitsetko apua yrityksen, brändin tai tuotteiden nimeämiseen? Olen mielelläni avuksi!

Toimialueena koko Suomi

Useimmat asiakkaani ovat Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueelta, mutta myös pääkaupunkiseudulta. Toimialueenani on koko Suomi. Matka asiakkaiden luokse taittuu sijainnista riippuen joko autolla, junalla tai bussilla, vaikka suurelta osin yhteistyö sujuukin etänä.

Sijaintina Vaasa

Klemetinkatu 11, Vaasa

Toimistoni ja tukikohtani sijaitsee Vaasan keskustan läheisyydessä, kolmikerroksisen, 50-luvulla rakennetun kerrostalon ainoassa liiketilassa. Käyntiosoite on Klemetinkatu 11. Katso sijainti kartalla >

Sisäänkäynti tilaan löytyy kadun puolelta. Toimistolleni tullessa auto kannattaa pysäköidä läheisen poikkikadun varrelle. Rautatieasema on kivenheiton päässä, joten junallakin on helppo tulla ja mennä.

Asiakkaat ja yhteistyökumppanit ovat aina tervetulleita! Etukäteen sopimalla varmistat, että olen paikalla.

Haave, josta tuli totta

Nykyinen toimistoni on tilassa, josta salaa haaveilin, jo pitkään ennen yritykseni perustamista. Lähistöllä asuvana olin kulkenut tästä ohi vuosikaudet. Liiketila vapautui huhtikuussa 2017, mutta silloin ajoitus ei vielä osunut kohdilleen, koska käynnistin yritystoimintani vasta saman vuoden syksyllä.

Korona-aikana työskentelin kotoa käsin, kun ohi kulkiessa huomasin vuokrataan -ilmoituksen ikkunassa. Koronavuosien aiheuttamasta epävarmuudesta huolimatta en vain voinut jättää tilaisuutta väliin, vaan allekirjoitin vuokrasopimuksen.

Näin haaveestani tuli kuin tulikin totta. Olen toiminut tiloissa maaliskuusta 2021 alkaen, nauttien lyhyestä työmatkasta ja runsaasta luonnonvalosta. Työtilasta, jonka olen saanut sisustaa viihtyisäksi ja omannäköiseksi ja jossa on ilo vastaanottaa asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.

Karu of Nord toimitila

Työpiste vapaana

Toimisto / Toimitila, Vaasa

Haaveiletko rauhallisesta työtilasta Vaasan keskustan läheisyydessä?

Toimistossani on vapaa työpiste, johon etsin alivuokralaista, sillä täällä on hyvin tilaa toisellekin toimistotyötä tekevälle.

Erillisessä työtilassa on kotoa tekemisen sijaan se hyvä puoli, että on helpompi irrottautua työstä ja viettää vapaa-aikaa kotona. Toinen hyvä puoli on se, että tapaamisiin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa ei tarvitse aina olla miettimässä sopivaa paikkaa tai vapaata tilaa.

Työpisteen vuokra on 250€/kk (alv 0%)
Vuokraan sisältyy vesi, sähkö ja verkkoyhteys.

Vuokraan työpisteen valmiiksi kalustettuna (sähkötyöpöytä, työtuoli ja pöytävalaisin).

Toimiston yhteydessä on käytettävissä minikeittiö (vesipiste, jääkaappi, kahvinkeitin ja mikro) sekä WC.

Työpisteiden kanssa samassa tilassa on pöytä, jonka äärellä voi ruokailla, kahvitella ja tavata asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.

Tilaa on mahdollista vuokrata myös satunnaiseen tarpeeseen, niin kauan kun työpiste on vapaana.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos työtila kiinnostaa!

Pin It on Pinterest